Stilmedveten

Stilmedveten www.malinbohm.se/bloggFör några veckor sedan jobbade jag en del för projektet Stilmedveten, det är ett projekt som drivs av Sveriges Konsumenter och som bland annat syftar till att uppmuntra en mer hållbar modekonsumtion. Projektet består till stor del av en utställning med samma namn som turnerar runt i Sverige.  När utställningen var i min hemstad så höll jag bland annat i guidning av utställningen och återbruksworkshops för skolklasser, det var så himla kul! Det känns viktigt att att lyfta frågan om textilkonsumtion, både om hur vår konsumtion av textilier påverkar miljön globalt sett och hur fruktansvärda villkoren är för de flesta textilarbetare. Utställningen lyfter de frågorna på ett sätt som känns väldigt tillgängligt, både för vuxna och barn, så jag rekommenderar alla som har möjlighet att besöka utställningen. Läs mer om den och vilka städer den kommer att besöka här. Båda fotona har jag tagit i utställningen.

Det väldigt roligt att ha undervisning för barn och ungdomar utanför skolan, de var så himla peppiga och jag känner verkligen att jag har fått mersmak på att hålla fler workshops. Både för vuxna och barn. På workshoparna så gjorde vi olika saker av gamla t-shirts, beskrivningar hittar du här.Stilmedveten www.malinbohm.se/blogg

F&S: om inspiration

Fråga: Åh, jag har precis hittat hit. Så fin blogg! Jag undrar om du har tips på bra bloggar, pinboards eller instagram-konton med bra inspiration? Själv håller jag på att lära mig sy och kan sen tidigare virka och är inne i nån jättekreativ fas men mycket av de jag hittar på nätet är väldigt puttinuttigt och i trikåtyg – alltså smått själadödande. Speciellt om du har tips på inspiration till barnkläder då jag har en tvååring och snart en nyfödd. I övrigt inspireras jag mycket av dian fina bilder!

/Astrid

Karl Lärka www.malinbohm.se/blogg

Svar: Hej Astrid och varmt välkommen hit. De flesta slöjdbloggar jag följer hittar du under min länklista här till höger. En blogg som jag tror att du skulle gilla är Posie gets cosy en blogg med kvalitativ slöjd, fina bilder och mycket barn. Jag har lite dåligt med tips på vart du kan hitta barnkläder, men jag tänker att ni som läser det här säkert har bättre koll på andra slöjdiga bloggar, instagramkonton eller pinboards att tipsa Astrid. Så tipsa gärna i kommentarsfältet.

Jag följer en hel del fina slöjdare på instagram, här följer en lista på några av dem:

Jag inspireras av andra slöjdare, men jag hittar också mycket inspiration på andra ställen. Boken på bilden ovan Kråk Ulof i Bäck å ana rikti fok. Fotografier av Karl Lärka 1916–1934, är en av mina finaste böcker med fantastiska foton av min favoritfotograf Karl Lärka. Den rekommenderas varmt! Jag hittar också inspiration i bloggar som inte alls handlar om slöjd, där är det är mer bilder, stämningar och texter som kickar igång min kreativitet. Men den mesta av inspirationen hittar jag i skogen, så har det varit ända sedan jag var en liten parvel. Kanske lite OT men ändå.

www.malinbohm.se/blogg

En klänning till Clara

Clara stickar foto Malin Karlsson

Alltså kolla kolla på finaste Clara i min (numera hennes) Helfridklänning. Det var den jag bytte mot koftan hon stickat. Den är sydd av ett grått- och vitrandigt vintagetyg och jag hade bara en liten bit av, så Clara blir alldeles ensam om sin klänning. Fotot är taget av Malin Karlsson i Palmhuset i Göteborg, det verkar vara en helt magisk plats. Jag har aldrig varit där men nästa gång jag åker till Göteborg så ska jag definitivt avlägga en visit. Fler bilder på klänningen och på Palmhuset hittar ni på Claras blogg.

Foto: Malin Karlsson

På sistone

Dress by Malin Bohm www.malinbohm.se/bloggHar jag sytt en födelsedagsklänning till Umma.Svante www.malinbohm.se/blogg

Har jag gosat en massa med den där.

www.malinbohm.se/blogg
Har vi jobbat med veden. Jag älskar att jobba med ved, dels för att det är så himla mysigt att jobba tillsammans i familjen och dels för att det är en härlig känsla att veta att vi kommer hålla oss varma en vinter till. Det är väl den där samlargenen som ger sig till känna antar jag, samma gen som gör det svårt att sluta plocka bär och svamp om höstarna.

www.malinbohm.se/bloggwww.malinbohm.se/blogg

Har det blivit vitt och grönt och vitt igen. Men nu längtar till och med den här inbitna vinterälskaren efter vår.

www.malinbohm.se/bloggwww.malinbohm.se/bloggHar jag fått ett himla fint paket från Juliane (@frokenskicklig på instagram) innehållandes underbara gamla textilböcker. Jag älskar textilböcker, har snart ett eget litet bibliotek och jag föredrar ofta de äldre framför nyproducerade. Juliane är en fantastisk dockmakare med fina inspierande bilder, spana in hennes blogg här.

Hoppas ni har en fin påsk!

Modevisning på Korsnäsgården

Klänning sydd av Malin Bohm, tyg från Jobs Handtryck www.malinbohm.se

Hej hej! 25 april kl 14.00 anordnar mitt kooperativ tillsammans med Busgården modevisning på Korsnäsgården i Mora. Biljetterna kostar 200 kr och då ingår mat. Biljetterna kan köpas på Kaplangården och på Korsnäsgården. Det är begränsat antal biljetter så spring och köp din biljett redan idag vetja!

Klänningen på bilden har jag sytt av Jobstyget Fläder, designat av Eva Nordblom.

Foto: Max Wikström

Bytt och fått

Kofta av Clara Falk kopp av Ulrika Olsson www.malinbohm.se/bloggPå bilden ser ni en kopp gjord av finaste Ulrika. Innan jul damp det ner ett paket hos mig innehållandes två koppar, två skålar och en fin tvålkopp men jag har inte förmått mig att fota det förrän nu (vilket beror på att de alltid är odiskade för de används jämt). Jag har även bytt till mig koftan som är handstickad av Clara Falk i ett perfekt grått ullgarn. Modellen är midjekort och det passar mig på pricken eftersom jag gillar att ha kjolar och klänningar med hög midja. Jag känner mig så himla rik över att ha saker gjorda med så mycket kärlek, det slår allt industriproducerat med hästlängder.

Kopp av Ulrika Olsson www.malinbohm.se/bloggKofta av Clara Falk www.malinbohm.se/bloggKofta av Clara Falk www.malinbohm.se/blogg

Kjol i ekodenim

Malin Bohm www.malinbohm.se/blogg

Här kommer bilder på en kjol jag sydde förra veckan. En kjol i mjuk ekologisk bomullsdenim. Nyproducerat tyg alltså. Jag hade tänkt att jag bara skulle använda vintage- och second hand tyger men insåg inte i vilken rasande takt jag skulle sy slut på mitt eget tyglager. Så nu har jag kommit fram till beslutet att börja sy av ekologiska tyger också, eftersom jag inte hinner hitta fina vintagetyger i samma takt som jag syr. Jag hoppas att ni ska gilla det. Kjolar som den på bilden kommer att komma som beställningsvara i webshopen längre fram i vår. Jag lovar att ni ska få se kjolen på en person innan dess, så det går att se lite mer hur den sitter på. Men modellen är väldigt lik den här kjolen, fast den har lite mer vidd.  Det är en av mina bästa kjolmodeller, lagom utställd och med fickor.
Kjol av Malin Bohm www.malinbohm.se/bloggKjol av Malin Bohm www.malinbohm.se/blogg Kjol av Malin Bohm www.malinbohm.se/blogg Kjol av Malin Bohm www.malinbohm.se/blogg Kjol av Malin Bohm www.malinbohm.se/blogg

Hej! Jag syr kläder och slöjdföremål med fokus på miljö och hållbarhet. I bloggen får du följa mitt skapande och en del odling, skog och timmerhus. Välkommen!
kontakt: info@malinbohm.se

Instagram

 Längtar tills det är badtemperatur.

Prenumerera

Medlem i

Besökstoppen