Sugen på liv

www.malinbohm.se photo Lina Nääs www.malinbohm.se photo Lina Nääs

Foto: Lina Nääs

Jag har tagit ett rejält kliv tillbaka nu. Förra veckan kunde jag inte andas, så fort jag försökte sy så kändes det som att jag skulle svimma. Jag fick hålla mig hårt i bordet för att inte trilla av stolen och sen sa jag skarpt till mig själv att det här går banne mig inte. Jag har varit inne i väggen en gång och jag tänker inte gå dit igen och jag känner igen symptomen allt för väl. Så då satte jag bara stopp. Sedan dess har jag slutat kolla mailen 40 gånger om dagen, har bara gjort det nödvändigaste som att packa webordrar, virkat lite, åkt skidor och gått långa promenader. Tänkt att jag ska nog sluta sy nu, på riktigt.

Men så kommer den ändå smygandes, sömnadslusten. Och jag tänker okej då. Men då får det vara på andra villkor och nu har jag bestämt mig för att den här våren får bli en lugn en. En vår där jag får sy mer för min egen skull och inte för att producera för att få en full webbshop. Inte pressa fram lusten. Det känns väldigt läskigt men samtidigt helt rätt, att skapa mer som ett barn, när jag har lust och vad jag har lust med. Och just nu har jag en väldig lust med att sy livstycken, så det kommer jag göra, om ett tag och i en långsam takt. Jag tänker låta mig skissa och prova olika material, ylle, linne och bomull. Jag tror att det blir bra, kanske inte för plånboken men för själen.

You might also like:

Livlig inspiration

Ett annat liv…

Mitt första livstycke

24 kommentarer till Sugen på liv

 • Vad bra att du lyssnar på signalerna. De där erfarenheterna från en jobbig tid är bra att ha och plocka fram i sådana lägen. Ibland är det lätt att man bara ”gör” för att man tror att det förväntas av en. Men då måste man ju fråga sig om varför man gör det. Och meningen med det. Skönt att du backar och saktar ner. Hälsan kommer alltid först. :)
  Jag önskar dig en fin kväll!

  Kram Sofia
  http://www.hildashem.se

 • Åh vad roligt med livstycken! Det var faktiskt en bild på ett livstycke som ledde in mig på den här bloggen för några år sedan och ända sedan dess har jag läst regelbundet. Ta hand om dig!

 • Jag känner så väldigt väl igen mej. Så klokt av dej att göra som du gör. Jag tror att det i slutändan blir bäst både i själen och i plånboken, eftersom du säkert kommer att göra det där som du blir alldeles extra nöjd med och som känns helt rätt, istället för att bara producera för att man ska utan att ha den där riktiga inspirationen.
  Önskar dej all lycka till och en underbar riktigt fin och lugn återhämtningsvinter/vår.

 • Så kloka tankar, Malin. Kreativitet har ju alltid ett dubbelt ansikte. Själva ordet har sitt ursprung i latinska creare men även en ”rot” i ordet crescere. Det ena betyder att skapa, att uppfinna, det andra betyder att låta växa, att låta ske. Att vara kreativ är alltid både och. Att vara aktiv, att göra någonting – men även att vara passiv, att vänta och att låta det ta sin tid…

  Varma hälsningar och en stor kram norrut,

  Juliane

 • Jag hejar på dig. Du fattar när det är dags att bromsa, så himla bra å imponerande. Tror som ovan, att lyssna på sig själv är definitivt bäst för både plånka å hälsa :) Kram

 • Mycket klokt tänkt!
  Ta hand om dig.
  (Jodå, har också varit där o kan känna av fortfarande efter 15 år.)

  • Huu, det är läskigt att det tar sådan tid. Men jag antar att stresskannan för alltid är lite extra full om man fått sig en rejäl smäll. tack för ditt stöd. Kram!

 • Så klok du er Malin, som lytter til signalene og gjør endringer slik at du kan få det bedre. Ta godt vare på deg selv, og kos deg med å sy det du har lyst til <3

  • Tusen tack Ine! Har läst ditt inlägg Om å stoppe opp litt flera gånger. det ger styrka att veta att jag inte är ensam och att det är finns andra som också stannar upp och tänker om. kram till dig

 • Ta hand om dig. Att vi alla mår bra, det är det som räknas här i livet. Du gjorde mig så himla glad när jag lite tyngd kom hem från min semester och fann det fina vykortet med de underbara orden i i brevlådan. Stort tack finaste Malin!

  Styrkekram till dig <3

 • Vi er nok mange som kjenner igjen oss i det du skriver om – du har kloke tanker om dette, og det har de som har lagt inn kommentarer her også…likte spesielt godt det som ”Juliane” skriver – om å gi rom for å vente og gi prosessene tid! Vi har det ofte alt for travelt….og da står plutselig veggen der… Hell og lykke til deg:) Klem

 • Åh fina du. Var rädd om dig! Stor kram från mig ❤️

 • Så oerhört bra att du noterar signalerna och har mod att stoppa i tid! Jag känner igen mig i så mycket av det du beskriver men blir lugn inombords när jag läser dina tankar kring alltihop. Du fixar det här, du fixar en stillsam och kravlös vår och jag tror du om någon kan göra någonting särdeles bra av den. All värme, ro och lycka!

 • Åh du är en sådan fin själ Malin, var rädd om dig för värden behöver sådana som dig. Tack för att du delar med dig av ditt liv. Kram