mitt första livstycke

Hujedamig, i sommar har det inte blivit mycket sytt, jag har vandrat mer i blåbärsskogen än hållit i nål och tråd. Därför visar jag upp lite äldre, tidigare ofotograferade plagg. Det här är mitt allra första livstycke som jag sydde under mitt första år på Sätergläntan. Det utgår från min första uppmätning som var ett kalminksrandigt livstycke från Dala Floda. Mönstret förändrades dock lite, bland annat förlängdes ryggen och snörhålen byttes ut mot hyskor och hakar. Det är helt handsytt av svart vadmal med randigt bomullsfoder och används alldeles för sällan eftersom det är så rackarns varmt. Yllekjolen är den här.

Nu har det även dykt upp en fb-gillaknapp nedanför varje inlägg. Stort tack till Torbjörn Nääs för att du fixade det!

Foto: Lina Nääs

8 kommentarer till mitt första livstycke

 • Ser så jättefin ut! Livstycken ser alltid fina ut, tycker jag! Men så undrar jag mycket över blusen under också. Hemsydd? Tyg? Modell? Berätta!

  • Tack Ulrika! Blusen har jag ärvt av en vän. Den är ursprungligen från hm. Jag blev kär i tyget och fick den för att kunna sy något av det men hade inte hjärta att klippa sönder blusen. Det är en vid blus med knappar fram och något puffiga ärmar, borde inte vara allt för svår att sy :)

 • Urtjusig, som allt.
  Och du, jag älskar den där blusen du har under, tyget är helt underbart! Är det ett fynd?

  /Lina

  • tack lina. guleblusen har jag ärvt av snälla Umma eftersom jag också älskade tyget. den är från hm från början.

 • That is absolutely charming! I have a long sleeved bodice similar to that (modeled after one worn in Oppland, Norway) but it’s so warm to wear in the summer, even though it’s made out of linen. Summers here where I live in America are often slightly warmer than they are in Scandinavia, so I’ve been mulling over something to wear over a blouse.

  Your style is simply charming! I grew up wearing folk dresses from Norway and it warms my heart to see them worn by others.

  (Forgive my English – I know neither Swedish nor Norwegian! Alas.)

  • Oh, Thank you. I really love the folk costumes of Norway. My english is really bad so i can’t write much longer. But thank you again!

 • Så fin! Bra pepp till att sy klart mitt eget, första, livstycke. Kan du tänka… jag har inte gjort det än! Men nu blev jag jätteinspirerad plus att bilderna på skörtet (heter det så… gah börjar glömma saker också, illa!) fick mig att förstå hur jag ska göra med mitt. TackeliTackTack! :)

  • men skämmes Karin, är det inte klart än!? (fast jag ska inte säga något med alla mina sömnadsufon i garderoben.) fint att jag kunde vara behälplig och lycka till med skörtet (visst minns du rätt).